Lov i Ribolov

Strana 2 od 6 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeći

Ići dole

Re: Lov i Ribolov

Počalji od ZIka87 taj Pon 16 Apr 2007, 01:02

Homeru gulas je bio strava!!!!!!!!!!!!!! dal sto sam bio gladan ili umoran prijao mi je bas, bas!!!!!!!!!

Sta ti kazes za gulas????
avatar
ZIka87
Gilipter
Gilipter

Muški Broj poruka : 154
Godina : 31
Datum upisa : 23.02.2007

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Lov i Ribolov

Počalji od Mini Me taj Pon 16 Apr 2007, 14:12

ZIka87 ::ljudi riba radi u kajtasovu, baba razbija, dodje i po neki saran, samo kontrola jebava teraju sve zive ko nema dozvolu , a cak mozda i sa dozvolom!!!!!!
u dubovac na slatinu radi strava samo ako znate kako da dodjete donde, baba radi tek kad upece zvezda kad se zagreje voda oko 10 ili 11!!!!
u deliblato neradi jos tek pocetkom maja meseca ce da krene da radi saran na plovak!!! ja sam prosle godine pecao sarane na plovak razbio sam ih!!!!!!!!

Ziko bar ti znas kada pocinje lovostaj?! Ali Ok nista nisam vido, nista nisam cuo zvizduk zvizduk

Mali podsetnik o lovostaju za ostale:

Lovostaj i zabrane lova na pojedine vrsta riba
Lovostaj: (je period kad je zabranjen lov na pojedine vrste riba)

· Kečiga (Acipenser ruhenus) od 01.06. do 31.05.

· Smuđ (Stizostedion lucioperca) od 01.03. do 30.04.

· Som (Silurus glanis) od 31.05. do 15.06.

· Šaran (Ciprinus carpio) od 31.03. do 31.05.

· Štuka (Esox lucius) od 01.02.do 31.03.

· Pastrmka (Salmo trutta) od 01.10. do 01.03.

Zabranjen je ribolov sledećih vrsta, čija je dužina ispod:

· Kečiga (Acipenser ruhenus) 40 cm

· Pastrmka (Salmo trutta) 25 cm

· Som (Silurus glanis) 60 cm

· Šaran (Ciprinus carpio) 30 cm

· Štuka (Esox lucius) 30 cm

· Smuđ (Stizostedion lucioperca) 35 cm

· Smuđ kamenjar (Stizostedion..) 25 cm

· Deverika (Abramis brama) 20 cm

· Veliki vretenar (Zingel zingel) 25 cm

· Mali vretenar (Astacus streber) 15 cm

· Rak (Astacus leptodactylus) 9 cm
avatar
Mini Me
Bećar
Bećar

Muški Broj poruka : 1098
Godina : 32
Lokacija : Dolovo
Datum upisa : 03.03.2007

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Lov i Ribolov

Počalji od Mini Me taj Pon 16 Apr 2007, 14:21

Jedan zanimljiv tekst o saranu

SARAN POSLE MRESTA

Najgore je ako u poluklececem stavu cekate na pucanj ribocuvara koji oznacava kraj lovostaja. Vreme do kraja "mrtvog" perioda treba iskoristiti za izvidanje vode i odabir mesta.


Prolece polako izmice, temperature su u konstatnom porastu, šaranska populacija je upravo završila ljubavnu idilu. Vreme je da se aktivnije pozabavimo našom voljenom ribom i probamo da popravimo slabi ranoprolecni skor. Za one koji vole "topliju" varijantu šaranolova i prolece provode u gledanju kaseta i "psihickim" pripremama, zadnji je cas da otpakuju svoje zardale štapove i probaju da malo razrede zgusnuti adrenalin. Period posle mresta zna cesto da donese dosta krupnih riba, pa mu vredi posvetiti malo vecu pažnju. Šta treba imati na umu pre nego što se latimo posla?
Šaran posle uspešno obavljenog mresta izvesno vreme ostaje skoro neaktivan. Velike ženke, (koje cine vecinu šaranske populacije) za vreme mresta izgube i po 1/3 težine, pa u prvih nekoliko dana postmrestovskog perioda, dok se ne oporave od šoka, apstiniraju od hrane i nisu baš aktivne.
Ovo ne važi za mališane i "nevaspitane" mužjake. Oni su najcešci gosti na udici u ovom periodu. Nekoliko godina zaredom dešava se da su moje prve "letnje" ribe mužjaci koji, nakon obavljanja roditeljske dužnosti, haraju u potrazi za hranom. Dovoljno je, znaci, da ovo znamo i zakljucimo da ne treba cekati u poluklececem stavu na "pucanj" ribocuvara koji oznacava kraj lovostaja. Treba sacekati da "mrtav" period prode, a vreme pametno potrošiti na izvidanje vode i odabiranje mesta za ribolov. Prvo treba proveriti kako su lanjska proverena mesta izdržala prolecni porast nivoa vode. U slucaju da su OK, ne treba mnogo eksperimentisati. Ako ste ranijih godina u ovo doba dobro prolazilli na nekom mestu, obavezno ga i sada izvidite. Šaran teško menja ustaljene navike i staze kretanja u potrazi za hranom, pa nije loše ta ista mesta aktivirati i ove sezone. Ako niste dosad nanjušili pravu lokaciju, morate se pronadete.


TVRDO DNO - NEBITNO
Univerzalne definicije u šaranskom ribolovu ne postoje. Saveti tipa "3 metra dubine, tvrd plato, na 35 metra od obale" uvek primajte sa skepsom. Svaka voda ima svoje karakteristike, pa i slika idealnog mesta ima onoliko koliko ima i voda. Na primer, na jezeru na kome cesto lovim na udaljenosti od 35 od obale prosecna dubina krece se od 5 do 7 metara, a tvrd plato skoro je nemoguce naci zbog karakteristicne muljevitosti dna! Znaci li to da ja u prolece ne mogu loviti šarana na toj vodi? Sigurno ne!

Mnogi za ovaj period preporucuju plitka mesta sa tvrdim dnom ali i dalje mislim da to cine bez mnogo argumenata. Plitka voda se lakše i brže zagrejava, to prihvatam, ali ne baš uvek. Nekad (kao ove godine) prolecne temperature znaju biti veoma visoke, pa plicaci i nisu baš "top mesto" za šarana. Malo dublja mesta su, u ovakvim slucajevima mnogo interesantnija.Tvrdo dno? Jedina prednost tvrdog dna je mogucnost normalne prezentacije mamca, pecanje mamcima koji leže na dnu. Ništa više! Današnje šarandžije, cak i oni koji ne obožavaju moderne i komplikovane montaže, znaju da pezentiraju svoj mamac na mekanom dnu, tehnikom izdizanja (pop ups) i tako anuliraju prednost tvrdog terena.
Ipak, za uspeh je potrebno pridržavati se odredenih nacela i, u zavisnosti od karakteristika omiljene vode, potražiti mesto koje ce ispunjavati odredene kriterijume koji su, po meni, mnogo važniji za uspešan postmrestovski ribolov nego neka standardna "pravila".
Mesta gde dno prekriveno vegetacijom polako prelazi u cisti teren uvek su inetresantna u ovo doba godine. Obilje hrane i niska vegetacija su njihova karakteristika a šaran to obožava. Takva mesta, u vecini slucajeva, nisu baš mnogo duboka jer vegetacija raste samo do dubine do koje prodire svetlost. Medutim, i ovde se tacna dubina ne može opredeliti, cak ni tehnikom od-do, jer taj interval zna biti veoma velik.
Interesantna su i mesta na kojima se reka, potok ili kakav kanal ulivaju u jezero. Mesta sa podvodnim preprekama su uvek popularna, sem ako nisu u predubokoj vodi koja je neinteresantna za ovaj period. Šta sa vodama bez vegetacije, podvodnih prepreka i recica koje se ulivaju u njih? Tu dolazimo do nacela kojeg se uvek pridržavam pri odabiru mesta za lov šarana, bez obzira ne doba godine, tip vode, vremenske uslove i si. Mesta koja obiluju prirodnom hranom (školjke, puževi, rakovi, krvni crvi, larve i isl.) su najbolja i najproduktivnija. Ukoliko znamo gde se takva mesta nalaze ne treba ih izbegavati, ma koliko to izgledalo kontradiktorno.
Upravo izobilje prirodne hrane ce vam pomoci da brže i lakše prevarite šarana. Znam da ce mnogima ovo izgledati smešno i nelogicno, ali neka svako proba da peca bar jednom na takvom mestu, pa neka uporedi rezlutate. Svaki "normalan" bi ponudio hranu šaranima na mestu koje je siromašno prirodnom hranom i gde oni ne bi imali mnogo izbora. Ali! Šaran takva mesta veoma retko, skoro nikako, posecuje baš zbog nedostatka prirodne hrane. Tu se postavlja još jedno pitanje. Zašto bi on uzeo ponudenu hranu kada ima izobilje prirodne koju obožava? Šaran, kao i ostale životinje, živi voden instiktom za preživljavanje. Njemu priroda nije dala mogucnost razmišljanja i rasudivanja, bez obzira koliko nekom izgledao pametan. Njegov instinkt preferira racionalnost i štedljivost i on ga tera da uzima našu hranu i ponuden mamac. Složicete se da je mnogo lakše u jed­nom dahu isisati desetak boila nego cupati školjke sa nekog kamena, pa ih potom mrviti ili ganjati se sa rakovima po dnu.

PREPORUKA - "LAGANI" MAMCI
Došli smo do dela kada treba hraniti. Necemo ulaziti u u problematiku koja se zove "koliko i kako", jer je to nezahvalan posao i zavisi od uslova na vodi (kolicina bele ribe, struktura dna, riblja populacija i sl.) i ne postoji "magicna formula" koja daje super rezultate. Licni recept i iskustva važe za vode na kojima pojedinac peca i prema cijim karakteristikama je odredio kolicine i nacin.
U ovom delu sezone skoro sve ribe vredne pažnje ulovio sam na "lagane" mamce. Lepo izbalansiran boili od jednostavnih sastojaka, manje hranljive vrednosti, u "laganim" aromama, na granici mininalno propisane doze, davao mi je uvek odlicne rezulate. Iako mnogo vecu pažnju morate posvetiti sastavu miksa od kojeg cete napraviti vaš boili, više pažnje cu posvetiti mirisima.
Vocne arome i neke od kremastih ne preterano oštrog mirisa, na bazi etil alkohola, odlicne su za period posle mresta. Super aktivan šaran lako pronalazi vašu hranu i konzumira je u velikim kolicinama, želeci da na brzinu povrati izgubljenu energiju. Predoziran boili hernijom brzo ce stvoriti odbojnost kod riba i oni ce ga posle odredenog perioda prestati uzimati. Isti efekat imaju i neke teške arome oštrog i teškog mirisa kao cokolada, džem od jagoda, kikiriki, mešavine karamela, kao i sve mesne arome koje uglavnom imaju težak, oštar i jak miris, cak i u minimalnim kolicinama. Doziranje ide u minimalno propisanim dozama. Ako na omiljenoj vodi nema mnogo onih koji love boilima ili je "uhvati i pusti" nepoznat slogan, onda aroma jagode, breskve, banane, stara tuti fruti, skoro obavezno donose rezultate koji ce vas iznenaditi. Arome mešanog voca, raznih firmi-takode. Od kremastih ce vam skopex doneti mnogo riba, ali (jer je dosta teška aroma) doziranje ide u minimalno propisanim kolicinama ili u kombinaciji sa nekom vocnom aromom, gde ce ova druga preovladavati. U slucaju da lovite na jako napadnutoj vodi ili imate akumulaciju na kojoj bezuslovno vlada pravilo "catch & release", onda izbor adekvatne arome zavisi od toga šta je u širokoj upotrebi. Nastojte koristiti kombinacije aroma onih firmi koje su najrede prusutne u torbicama komši-jskih šarandžija.
Zašto baš arome na bazi etil akohola? Brzo i lako se otapaju u vodi i naš boili jesuper atraktivan i primamljiv odmah posle pada na dno. Mana takvog boilija je njegova kratkotrajna atraktivnost. Imajuci u vidu veliku aktivnost i pokretljivost šarana u ovom periodu, ovakav mamac skoro i da nema mane. Zašto neku aromu riba uzima bolje od drugih ili zašto na nekoj vodi jedna radi bolje od ostalih, to mi do danas nije jasno.
Mislim da ne postoji aroma koja lovi selektivno samo velike ribe. Selektivni ribolov je jedino moguc korišcenjem velikih mamaca, ali i u tom slucaju ne možemo previše uticati na velicinu ulovljene ribe. Šaran od pet kila guta 2 boile od po 24 mm ko "bela lala". U to sam se uverio stotinu puta.
Problematika na koju skoro nikad ne obracam pažnju, a koja je prisutna kod ribolovaca koji love boilima, jeste boja boilija. Licno sam mišljenja da ona nema nikakav znacaj, sem možda u jako plitkoj vodi, gde je vidljivost odlicna. Danas se u prodaji mogu naci boili u drecavim bojama koje, navodno, šaran "lako" primeti i "odma" uzima.

Vecina šarandžija najbolje ulove ostvaruje nocu, a kolika je vidljivost na dubini od nekoliko metara u noci bez meseca, pretpostavite sami. Boja boilija više služi za pecanje ribolovaca, manje za ribe. I sam farbam boile koje napravim i spemim u zamrzivac, ali iz jednog jedinog razloga - da bi znao koji je koji i od cega je. Ništa više.

CEKAJTE PROMENU VREMENA
Kada smo pravilno odabrali mesto i hranu (mamce), treba se odluciti kada poci u ribolov. Ukoliko ste prethodno hranili i vikend vam je (kao meni) jedino slobodno vreme za izlazak na vodu, onda nemate mnogo izbora. A ako ste u situaciji da birate kada cete posetiti hranjeno mesto, onda je najbolje da to ucinite kada primetite da sledi promena vremena. Svaka promena vazdušnog pritiska deluje pokretacki na šaransku populaciju i donosi dobre rezultate. Bez obzira da li pritisak raste ili je u opadanju, kad god sam potrefio takvo vreme, imao sam uspešno pecanje. Nisam baš vodio preciznu statisiku da bih tacno utvrdio koja je promena bolja od ove dve, ali nije naodmet ni jedna ni druga. Moja iskustva govore da niska oblacnost donosi kontraproduktivne rezulatate, a kiša koja polako i dugo pada - super ribolov. Period posle kiše je isto tako odlican, a vetar skoro neminovan faktor za uspešan ribolov.

Opšte poznato je da šaran sledi pravac vetra i da se prosto onu stranu gde vetar duva. Vetar "u facu" ce vas obavezno ostaviti bez spavanja, dok onaj "u leda" obecava miran san i lep odmor u prirodi. Kako ne možemo baš tacno predvideti (a ni meterolozi uvek) na koju ce stranu duvati vetar kada budemo mi na vodi, najbolje je potruditi se i naci mesto koje je na stalnom udaru vetra, sa najmanje dva pravca. Na taj nacin imate šanse da riba u pokretu, koja sledi pravac vetra, bez obzira u kom se pravcu krece, pronade vaše mesto i pocasti se ponudenom hranom. Ako nemate vremena da prethodno hranite i pripremite mesto na kome cete loviti, najbolje je izvesno vreme posmatrati vodu i, ako ima vetra, uvek odabrati stranu gde duva u lice. Ako i nema vetra, sednite na obalu, zapalite cigaru i posmatrajte površinu. Iskakanje šarana na odredenom mestu je odlican znak. Desi se ponekad da i pored toga što sve ispoštujemo i uradimo po P.S-u, uspeh izostane. Šarandžija mora znati da izuzeci uvek postoje, a pravila u ribolovu - nikad. Jedino pravilo koje uvek važi i nikad vas nece izneveriti je da "riba najslabije radi kuci". Izlazak na vodu uvek sa sobom donosi šanse –kakve takve!"nabija" na onu stranu gde vetar duva. Vetar "u facu" ce vas obavezno ostaviti bez spavanja, dok onaj "u leda" obecava miran san i lep odmor u prirodi. Kako ne možemo baš tacno predvideti (a ni meterolozi uvek) na koju ce stranu duvati vetar kada budemo mi na vodi, najbolje je potruditi se i naci mesto koje je na stalnom udaru vetra, sa najmanje dva pravca. Na taj nacin imate šanse da riba u pokretu, koja sledi pravac vetra, bez obzira u kom se pravcu krece, pronade vaše mesto i pocasti se ponudenom hranom. Ako nemate vremena da prethodno hranite i pripremite mesto na kome cete loviti, najbolje je izvesno vreme posmatrati vodu i, ako ima vetra, uvek odabrati stranu gde duva u lice. Ako i nema vetra, sednite na obalu, zapalite cigaru i posmatrajte površinu. Iskakanje šarana na odredenom mestu je odlican znak. Desi se ponekad da i pored toga što sve ispoštujemo i uradimo po P.S-u, uspeh izostane. Šarandžija mora znati da izuzeci uvek postoje, a pravila u ribolovu - nikad. Jedino pravilo koje uvek važi i nikad vas nece izneveriti je da "riba najslabije radi kuci". Izlazak na vodu uvek sa sobom donosi šanse –kakve takve!

Piše: Sergej Bangievski
avatar
Mini Me
Bećar
Bećar

Muški Broj poruka : 1098
Godina : 32
Lokacija : Dolovo
Datum upisa : 03.03.2007

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Lov i Ribolov

Počalji od Mini Me taj Sre 25 Apr 2007, 17:03

Za vikend je dobro radila babuska na Ponjavici i onom kanalu pored, cuvarska sluzba im radi i bila je u obilazak. U Ivanovu radi babuska i ostale ribice, nije bilo kontrole...


Poslednji izmenio dana Pet 04 Maj 2007, 17:00, izmenjeno ukupno 1 puta
avatar
Mini Me
Bećar
Bećar

Muški Broj poruka : 1098
Godina : 32
Lokacija : Dolovo
Datum upisa : 03.03.2007

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Lov i Ribolov

Počalji od Slavic_Warior taj Uto 01 Maj 2007, 11:22

E sad sam bio u Deliblatu i uvatio big dick,na glistu nikako nemojte pokusavati jedino na crvice oni su keva:OK:mada sam ja imao samo gliste....FUCK besan u PMbesan u PM joj ranting2 Crying or Very sad

_________________
Забрањивали су прецима мojим
да славе Бoга крoз сунце и ватру,
ал' jа, њихoв унук, евo, joш пoстojим.
Нису успели веру да им затру.

avatar
Slavic_Warior
Budžovan
Budžovan

Muški Broj poruka : 2761
Godina : 27
Lokacija : Arkona
Datum upisa : 24.02.2007

Pogledaj profil korisnika http://www.svevlad.org.rs/

Nazad na vrh Ići dole

Re: Lov i Ribolov

Počalji od Mini Me taj Uto 01 Maj 2007, 21:02

Warior_Of_Satan ::E sad sam bio u Deliblatu i uvatio big dick,na glistu nikako nemojte pokusavati jedino na crvice oni su keva:OK:mada sam ja imao samo gliste....FUCK besan u PMbesan u PM joj ranting2 Crying or Very sad

I ja u Deliblatu u poslednje vreme hvatam isto, na isti mamac. Very Happy . A kako si saznao da radi na crvice?
avatar
Mini Me
Bećar
Bećar

Muški Broj poruka : 1098
Godina : 32
Lokacija : Dolovo
Datum upisa : 03.03.2007

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Lov i Ribolov

Počalji od Slavic_Warior taj Sre 02 Maj 2007, 13:20

Pa neki lik pored mene na 5 m ubija babuske i to lepe komade ,kad ja vidim on stavlja crvice...jbg next time nosim crvice i ja jeeee pa cu da im *censored* mamu.

_________________
Забрањивали су прецима мojим
да славе Бoга крoз сунце и ватру,
ал' jа, њихoв унук, евo, joш пoстojим.
Нису успели веру да им затру.

avatar
Slavic_Warior
Budžovan
Budžovan

Muški Broj poruka : 2761
Godina : 27
Lokacija : Arkona
Datum upisa : 24.02.2007

Pogledaj profil korisnika http://www.svevlad.org.rs/

Nazad na vrh Ići dole

Re: Lov i Ribolov

Počalji od Mudorator taj Sre 02 Maj 2007, 14:16

Warior_Of_Satan ::jbg next time nosim crvice

Bolje ponesi dinamit i struju!!! Laughing

_________________
avatar
Mudorator
Gazda
Gazda

Muški Broj poruka : 2267
Datum upisa : 09.12.2006

Pogledaj profil korisnika http://www.dolovo.co.nr

Nazad na vrh Ići dole

Re: Lov i Ribolov

Počalji od arrisD taj Ned 06 Maj 2007, 13:21

Prica se da je ranije bilo i tako nesto.
avatar
arrisD
Budžovan
Budžovan

Broj poruka : 412
Lokacija : EU
Datum upisa : 11.02.2007

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Lov i Ribolov

Počalji od Mini Me taj Ned 06 Maj 2007, 13:56

Nazalost i danas je to praksa, svako ko ide na pecanje bar jednom je video nekog ko koristi takav ``pribor`` ili bubnjeve... Dobro je to sto je sada kontola mnogo bolje organizovana.


Poslednji izmenio dana Ned 06 Maj 2007, 13:57, izmenjeno ukupno 1 puta
avatar
Mini Me
Bećar
Bećar

Muški Broj poruka : 1098
Godina : 32
Lokacija : Dolovo
Datum upisa : 03.03.2007

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Lov i Ribolov

Počalji od Slavic_Warior taj Ned 06 Maj 2007, 13:57

Pa bilo je ali sad ima cuvara koji stalno obilaze obalu,ili idu camcem pa vide sve,ali caba ti sad dinamit kad nema ribe.Bacis dinamit samo si u gubitku,neces nista uhvatiti.Mada ima amura i sarana preko 20 kg...

_________________
Забрањивали су прецима мojим
да славе Бoга крoз сунце и ватру,
ал' jа, њихoв унук, евo, joш пoстojим.
Нису успели веру да им затру.

avatar
Slavic_Warior
Budžovan
Budžovan

Muški Broj poruka : 2761
Godina : 27
Lokacija : Arkona
Datum upisa : 24.02.2007

Pogledaj profil korisnika http://www.svevlad.org.rs/

Nazad na vrh Ići dole

Re: Lov i Ribolov

Počalji od Slavic_Warior taj Ned 06 Maj 2007, 14:00

Ma Dunav je keva:klanjanje: uvek ces nesto uhvatiti,a ne ovo deliblato ni one krseve nemogu da uhvatim:x No besan u PM joj ranting2 ...Samo da imas camac i boli te k**** Very Happy Coolchearleader

_________________
Забрањивали су прецима мojим
да славе Бoга крoз сунце и ватру,
ал' jа, њихoв унук, евo, joш пoстojим.
Нису успели веру да им затру.

avatar
Slavic_Warior
Budžovan
Budžovan

Muški Broj poruka : 2761
Godina : 27
Lokacija : Arkona
Datum upisa : 24.02.2007

Pogledaj profil korisnika http://www.svevlad.org.rs/

Nazad na vrh Ići dole

Re: Lov i Ribolov

Počalji od Mini Me taj Ned 06 Maj 2007, 14:08

Warior_Of_Satan ::Ma Dunav je keva:klanjanje: uvek ces nesto uhvatiti,a ne ovo deliblato ni one krseve nemogu da uhvatim:x No besan u PM joj ranting2 ...Samo da imas camac i boli te k**** Very Happy Coolchearleader

Slazem se. Na koje mesto ides ti na Dunavu? Ja volim mesto Jez ako si cuo, neophodan je camac, ide se iz Panceva Tamisom prodje se predvodnica i zatim se ide Dunavom i to je kao mali kanal sa suprotne obale od Azotarinog kanala. Jako se tesko nalazi jer je sirina na ulazu u taj kanal par metara i obavijen je sumom.Samo je frka kad je mali vodostaj, onda je nemoguce uci u taj kanal...
avatar
Mini Me
Bećar
Bećar

Muški Broj poruka : 1098
Godina : 32
Lokacija : Dolovo
Datum upisa : 03.03.2007

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Lov i Ribolov

Počalji od Slavic_Warior taj Ned 06 Maj 2007, 14:14

Pa Kajtasovo,Gaj...

_________________
Забрањивали су прецима мojим
да славе Бoга крoз сунце и ватру,
ал' jа, њихoв унук, евo, joш пoстojим.
Нису успели веру да им затру.

avatar
Slavic_Warior
Budžovan
Budžovan

Muški Broj poruka : 2761
Godina : 27
Lokacija : Arkona
Datum upisa : 24.02.2007

Pogledaj profil korisnika http://www.svevlad.org.rs/

Nazad na vrh Ići dole

Re: Lov i Ribolov

Počalji od Slavic_Warior taj Ned 06 Maj 2007, 14:15

Samo sto tamo ima kontrole,ali cale ce mi uzeti dozvolu preko firme..Very Happy jeeee banana zec chearleader

_________________
Забрањивали су прецима мojим
да славе Бoга крoз сунце и ватру,
ал' jа, њихoв унук, евo, joш пoстojим.
Нису успели веру да им затру.

avatar
Slavic_Warior
Budžovan
Budžovan

Muški Broj poruka : 2761
Godina : 27
Lokacija : Arkona
Datum upisa : 24.02.2007

Pogledaj profil korisnika http://www.svevlad.org.rs/

Nazad na vrh Ići dole

Re: Lov i Ribolov

Počalji od Mini Me taj Ned 06 Maj 2007, 14:38

E koliko iznosi cena za Dunav? Neznam kako su sada podelili Dunav, ranije koliko se secam bio Dunav 1 i 2, mnogo mi da dam 2500 za onu barustinu u Deliblatu, bolje da izvadim za Dunav ili ovaj deo Vojvodine. Samo bilo je neke frke oko dozvola, jer je Republicko Ministarstvo za nauku i zastitu zivotne sredine zabranilo je svojom uredbom prodaju dozvola u Vojvodini zbog toga da obrasci ne odgovaraju propisanim, te je naredjeno da sve dozvole budu povucene iz opticaja, i da se izrade nove po propisanom obrascu i zatim puste u prodaju... Ali neka udruzenja i dalje prodaju stare dozvole .
avatar
Mini Me
Bećar
Bećar

Muški Broj poruka : 1098
Godina : 32
Lokacija : Dolovo
Datum upisa : 03.03.2007

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Lov i Ribolov

Počalji od Slavic_Warior taj Ned 20 Maj 2007, 12:33

e sad ova kisa odgovara za ribu bice trave imace sta da jedu i slabo ce da radi...study hmmm

_________________
Забрањивали су прецима мojим
да славе Бoга крoз сунце и ватру,
ал' jа, њихoв унук, евo, joш пoстojим.
Нису успели веру да им затру.

avatar
Slavic_Warior
Budžovan
Budžovan

Muški Broj poruka : 2761
Godina : 27
Lokacija : Arkona
Datum upisa : 24.02.2007

Pogledaj profil korisnika http://www.svevlad.org.rs/

Nazad na vrh Ići dole

Re: Lov i Ribolov

Počalji od Mini Me taj Pon 21 Maj 2007, 09:19

Bio sam u cetvrtak posle podne u Deliblato, kisica je padala i riba je odlicno radila, babuske od 500g na crvica, glistu je slabo uzimala, bandar je isto dobro radio, uhvatio sam i par manica (i svaki put pizdio kad moram da ga skidam). Babuska je krenula tek od 17h.Bez primame nemojte da izlazite tamo i bez crvica. U subotu sam lose prosao tamo, jer je kisa padala ko luda.
avatar
Mini Me
Bećar
Bećar

Muški Broj poruka : 1098
Godina : 32
Lokacija : Dolovo
Datum upisa : 03.03.2007

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Lov i Ribolov

Počalji od ZIka87 taj Čet 24 Maj 2007, 18:27

E PA KOLEGE MOJE! JA MORAM DA SE POHVALIM DA SAM BIO SA DRSTVOM NA PECANJE, U DUBOVAC NA SLATINU.
MORAM VAM RECI DA NISAM LOSE PROSAO! TUKO SAM BABUSKU, IMAO SAM OKO 8 KILA.
U POCETKU KADA SMO DOSLI, NIJE NESTO RADILA KAKO TREBA JER JE VODA BILA HLADNA, KASNIJE OKO 9 SATI KAD JE UPRZILA ZVEZDA, KRENULA JE KAKO TREBA DA BIJE! NISAM MOGAO DA POSTIGNEM NA 3 STAPA!!
pREPORUCUJEM VAM DA AKO IMATE VREMENA DA ODETE TAMO I DA VIDI TE STA JE PECANJE!
A STO SE TICE KONTROLE NIJE BILA!!!!!!!!
avatar
ZIka87
Gilipter
Gilipter

Muški Broj poruka : 154
Godina : 31
Datum upisa : 23.02.2007

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Lov i Ribolov

Počalji od Mini Me taj Čet 24 Maj 2007, 19:04

Koje ste mamace koristili?
avatar
Mini Me
Bećar
Bećar

Muški Broj poruka : 1098
Godina : 32
Lokacija : Dolovo
Datum upisa : 03.03.2007

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Lov i Ribolov

Počalji od deda tripko taj Uto 29 Maj 2007, 01:48

ZIka87 ::ljudi riba radi u kajtasovu, baba razbija, dodje i po neki saran, samo kontrola jebava teraju sve zive ko nema dozvolu , a cak mozda i sa dozvolom!!!!!!
u dubovac na slatinu radi strava samo ako znate kako da dodjete donde, baba radi tek kad upece zvezda kad se zagreje voda oko 10 ili 11!!!!
u deliblato neradi jos tek pocetkom maja meseca ce da krene da radi saran na plovak!!! ja sam prosle godine pecao sarane na plovak razbio sam ih!!!!!!!!
Ribokradice!
avatar
deda tripko
Deran
Deran

Broj poruka : 54
Datum upisa : 12.02.2007

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Lov i Ribolov

Počalji od deda tripko taj Uto 29 Maj 2007, 01:54

Mini Me ::
Warior_Of_Satan ::Ma Dunav je keva:klanjanje: uvek ces nesto uhvatiti,a ne ovo deliblato ni one krseve nemogu da uhvatim:x No besan u PM joj ranting2 ...Samo da imas camac i boli te k**** Very Happy Coolchearleader

Slazem se. Na koje mesto ides ti na Dunavu? Ja volim mesto Jez ako si cuo, neophodan je camac, ide se iz Panceva Tamisom prodje se predvodnica i zatim se ide Dunavom i to je kao mali kanal sa suprotne obale od Azotarinog kanala. Jako se tesko nalazi jer je sirina na ulazu u taj kanal par metara i obavijen je sumom.Samo je frka kad je mali vodostaj, onda je nemoguce uci u taj kanal...
Ko je Mini me??
Ja sam bio na Jezu, mesto je extra!! Mada smo ga tesko nasli po onoj maglustini. Novembar mesec 2006, isao sam na stuku. Nisam nista uhvatio, ali sam napravio extra fotke. Mesto je kao iz bajke. Pretpostavljam da je leti jos bolje, dok prolazis camcem ispod onog drveca koje je sklopilo krosnje.... Idemo?
avatar
deda tripko
Deran
Deran

Broj poruka : 54
Datum upisa : 12.02.2007

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Lov i Ribolov

Počalji od Mini Me taj Sre 30 Maj 2007, 00:11

Eh deda leti je prelepo, samo ja kad sam zadnji put bio tamo, bilo je puno bubnjeva, mreza... Riba je radila, pogotovo bandar... Krivo mi je sto nisam imao aparat pa da slikam. Zeza me to sto nemam svoj camac, nego idem tamo uvek sa stricom, mada bez njega bi se ubio da nadjem taj "kanal"... Aj okaci neke slike iz Jeza.
avatar
Mini Me
Bećar
Bećar

Muški Broj poruka : 1098
Godina : 32
Lokacija : Dolovo
Datum upisa : 03.03.2007

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Lov i Ribolov

Počalji od Slavic_Warior taj Čet 07 Jun 2007, 23:22

Jbt nisam isao 100 godina na pecanje sve zbog smrdljive skole...
Ali preko raspusta 2 puta nedeljno...zvizduk

_________________
Забрањивали су прецима мojим
да славе Бoга крoз сунце и ватру,
ал' jа, њихoв унук, евo, joш пoстojим.
Нису успели веру да им затру.

avatar
Slavic_Warior
Budžovan
Budžovan

Muški Broj poruka : 2761
Godina : 27
Lokacija : Arkona
Datum upisa : 24.02.2007

Pogledaj profil korisnika http://www.svevlad.org.rs/

Nazad na vrh Ići dole

Re: Lov i Ribolov

Počalji od ZIka87 taj Ned 10 Jun 2007, 18:19

Sta samo dva puta nedeljno, pa ja kad sam bio u vase godine isao sam svaki drugi dan, i to biciklovima pa u deliblato!!!!!!!!
avatar
ZIka87
Gilipter
Gilipter

Muški Broj poruka : 154
Godina : 31
Datum upisa : 23.02.2007

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Re: Lov i Ribolov

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Strana 2 od 6 Prethodni  1, 2, 3, 4, 5, 6  Sledeći

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu