The Pillars Of The Earth (2010) mini series

Ići dole

The Pillars Of The Earth (2010) mini series

Počalji od mikiseki2 taj Čet 06 Okt 2011, 18:34Prema čuvenom bestseler romanu Kena Foleta i od producenata Ridlija i Tonija Skota dolazi nam spektakularna epska serija - Stubovi zemlje. Ovo je priča o izgradnji katedrale u izmišljenom gradiću Kingsbridžu u Engleskoj u 12. veku. Glumačku ekipu predvode Donald Saterland i Ian Mekšejn, a seriju je režirao Serđo Mimica, sin čuvenog reditelja - Vatroslava Mimice.

Foletov roman “Stubovi zemlje” preveden je na 30 jezika i prodat u 20 miliona primeraka širom sveta. Našao se na 33. mestu BBC-jeve Big Rid top-liste, na kojoj je predstavljeno 200 najomiljenijih knjiga u Ujedinjenom Kraljevstvu.

Stubovi zemlje je saga o Filipu, opatu iz Kingsbridža, revnosnom i snalažljivom kaluđeru koji je podigao najveću gotsku katedralu na svetu, o Tomu, zidaru koji je postao njen arhitekta, o prelepoj lejdi Eleni, koju tišti skriveni greh, te o večitoj borbi između dobra i zla koja je okrenula crkvu protiv države i brata protiv brata. Priča je smeštena u 12. vek, u vreme krize oko borbe za engleski presto. Jedini legitimni sin kralja Henrija poginuo je u brodskoj nesreći, što je dovelo do toga da se Henrijeva kćerka Mod, bratanac Stiven i vanbračni sin Gloster bore za krunu. U to vreme aristokratska porodica Hamli pokušava da oženi svog sina Vilijama za Alienu, kćerku erla Bartolomjua, ali erl to odbija. Nakon toga Vilijam se brutalno obračunava sa erlom, ubijajući i njega i njegovu ženu pod optužbom za izdaju, a Aliena i njen brat Ričard ostaju i bez novca i bez imanja. Vilijam otpušta i svog glavnog graditelja, zidara Toma, koji je povodom venčanja trebalo da izgradi veliku, savremenu katedralu. Tom ostaje da luta za poslom, u nemaštini, zajedno sa trudnom ženom i decom. Njegova žena umire na porođaju, a novorođeni sin igrom slučaja preživi, i Tom ga zbrinjava u manistir u Kingsbridžu. Manastir je ubrzo oštećen u požaru, pa se Tom dogovara sa glavnim opatom Filipom da izgradi veliku katedralu. U isto vreme, Filip je protiv svoje volje uvučen u borbu za presto, jer igrom slučaja sazanaje tajnu o tome da je sin kralja Henrija zapravo ubijen. U čitavu priču upleten je i Tom. Naime, on se zaljubljuje u Elen, nadrilerkarku, koja živi u šumi, ali koja takođe zna ponešto o tome šta se dogodilo kraljevom sinu. Ambiciozni biskup Vejleran optužio je Elen za veštičarenje. On naime želi da je se otarasi, kako se ne bi saznalo za njegovo učešće u zaveri protiv kraljevog sina. Vejleranovi saveznici u zaveri su porodica Hamli i njihov sin Vilijam. Uz Tomovu pomoć, Elen uspeva da pobegne, pa je sada gnev porodice Hamli usmeren na Filipa i Toma...

Kod:
http://www.fileserve.com/file/dM77UTM
http://www.fileserve.com/file/aTaEMzT
http://www.fileserve.com/file/FBpt9Yb
http://www.fileserve.com/file/nRPAxRr
http://www.fileserve.com/file/ZhWAFed
http://www.fileserve.com/file/WsD2mx6
http://www.fileserve.com/file/TUuCFUp
http://www.fileserve.com/file/afkHUrP
http://www.fileserve.com/file/gpvQpHP
http://www.fileserve.com/file/5ZbGxGf
http://www.fileserve.com/file/dYzBW24
http://www.fileserve.com/file/e8DXBBt
http://www.fileserve.com/file/gkaMj8U
http://www.fileserve.com/file/dV6Mdv5
http://www.fileserve.com/file/Mm2vpV8
http://www.fileserve.com/file/T2HNcPx

mikiseki2
Gedža
Gedža

Muški Broj poruka : 14
Godina : 25
Datum upisa : 14.09.2011

Pogledaj profil korisnika

Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu