Prison Break - za početnike

Ići dole

Prison Break - za početnike

Počalji od Mudorator taj Pet 09 Nov 2007, 12:00

RTS je konačno odlučio da potrošio deo milionskih uplata od pretplate i počasti nas nekim normalnim programom iz A produkcije kao što je PRISON BREAK. Pitanje je kakav je plan RTS-a i koliko je epizoda kupljeno, pošto se u svetu trenutno prikazuje treća sezona. Ono što se jedino zna je da će se Bekstvo iz zatvora prikazivati svake nedelje od 23:10 na RTS 1.Svetska premijera ove napete drame bila je 29. avgusta 2005. godine i prvu epizodu pratilo je više od 10,5 miliona gledalaca. Televizija Foks, na kojoj se serija emituje za američko tržište, nije zabeležila ovakav uspeh još od 1998. godine, kada su emitovane serije "Melrose Place" i "Ally McBeal".

O popularnosti ove serije govori i činjenica da je i u drugoj sezoni gledanost bila na zavidom nivou, pa je, iako je planirano emitovanje dve sezone, tj. 44 epizode, producentima odobreno snimanje 3. sezone 'Bekstva iz zatvora' koje se upravo emituje u Americi.

Popularnosti ove serije najviše doprinosi jedinstvena serijalizovana struktura radnje, kao i činjenica da se malo koja televizijska serija zaista snimala u zatvoru.
Uspeh i priznanja koje je ovo ostvarenje dobilo kao zatvorska drama ponovo su pobudili interesovanje publike za ovaj žanr.

'Bekstvo iz zatvora' kombinuje nadu viđenu u filmu Bekstvo iz Šošenka i napetost i spektakularnost filma Veliko bekstvo.

Ova intrigantna serija u svakoj epizodi otkriva uvek nove detalje, dok jedan očajan čovek u očajničkoj situaciji pokušava da sprovede u delo plan o savršenom bekstvu iz zatvora i raskrinka mrežu zavere na državnom nivou zbog koje je njegov brat završio iza rešetaka.


Uloge:

Majkl Skofild (Michael Scofield ) - Wentworth Miller
Linkoln Berouz (Lincoln Burrows) - Dominic Purcell
Fernando Sukre (Fernando Sucre)- Amaury Nolasco
Kapetan Bred Belik (Captain Brad Bellick) - Wade Williams
Teodor Begvel Ti-Beg (Theodore 'T-Bag' Bagwell) - Robert Knepper
Doktorka Sara Tankredi (Dr. Sara Tancredi) - Sarah Wayne Callies
Agent Tajne službe Pol Kelerman (Secret Service Special Agent Paul Kellerman) - Paul Adelstein
Bendzamin Majls Frenklin - C-Nout (Benjamin Miles 'C-Note' Franklin)- Rockmond Dunbar
Specijalni agent FBI Aleskandar Mahoun (FBI Special Agent Alexander Mahone) - William Fichtner
Veronika Donovan (Veronica Donovan) - Robin Tunney
Upravnik Henri Poup (Warden Henry Pope) - Stacy Keach
El Džej Berouz (LJ Burrows) - Marshall Allman
Sofija Lugo (Sofia Lugo) - Danay Garcia
Džon Abruci (John Abruzzi) - Peter Stormare
Čuvar Luis Paterson (Corrections Officer Louis Patterson) - Phillip Edward Van Lear
Čarls Vestmorland (Charles Westmoreland) - Muse Watson
Nik Sarvin (Nick Savrinn) - Frank Grillo
Čuvar Kit Stolt (Corrections Officer Keith Stolte) - Christian Stolte
Podpredsednica Kerolin Rejnolds (Vice President Caroline Reynolds) - Patricia Wettig
Agent Tajne službe Vilijam Bil Kim (Secret Service Special Agent William 'Bill' Kim) - Reggie Lee
Čuvar Mek (Corrections Officer Mack) - Mac Brandt
Čuvar Roj Giri (Corrections Officer Roy Geary) - Matt DeCaro
Dejvid Apolskis - Tviner (David 'Tweener' Apolskis) - Lane Garrison
FBI Agent Viler (FBI Agent Wheeler) - Jason Davis

_________________
avatar
Mudorator
Gazda
Gazda

Muški Broj poruka : 2267
Datum upisa : 09.12.2006

Pogledaj profil korisnika http://www.dolovo.co.nr

Nazad na vrh Ići dole

Re: Prison Break - za početnike

Počalji od Mudorator taj Pet 09 Nov 2007, 12:17

BEKSTVO IZ ZATVORA - SINOPSISUbeđen da je njegov brat Linkoln Berouz (Dominik Persel) nepravedno osuđen na smrtnu kaznu koju čeka u zatvoru Foks river stejt zbog navodnog ubistva brata potpredsednice Amerike, očajni Majkl Skofild (Ventvort Miler) odvažno organizuje pljačku banke da bi i sam dospeo u taj zatvor.Majkl je inženjer kome je dostupan projekat zatvora i on pokušava da usavrši detaljan plan Linkolnovog bekstva.
Od najveće pomoći mu je kompleksna tetovaža koja pokriva njegov torzo, u kojoj je sakriven plan zatvora, i još nekoliko zatvorenika, među kojima su i od verenice napušteni Fernando Sukre (Amuri Nolasko), bivši mafijaški bos Džon Abruzi (Piter Stormer), serijski ubica i pedofil Ti-Beg (Robert Neper), Stotka (Rokmond Danbar) koji ima dobre veze i Čarls Vestmorlend (Mjuz Votson), za koga Majkl veruje da je u stvari ozloglašeni D. B. Kuper, čuveni otmičar aviona koji je sakrio 5 miliona dolara.

Jedini Majklov saveznik van zidina zatvora je Veronika Donovan (Robin Tjuni), advokat odbrane i Linkolnova bivša devojka. Ona pre svega ima zadatak da zaštiti El Džeja (Maršal Olman), Linkolnovog sina.
Njena potraga za istinom odvešće je pravo do Bele kuće, do agenta tajne službe Pola Kelermana (Pol Adelstin) i vlasti gladne potpredsednice Kerolin Rejnolds (Patriša Vetig).

Prevazilazeći brojne prepreke, usredsređeni na to da svoj plan uspešno sprovedu u delo, braća i šestorica zatvorenika zanemaruju činjenicu da bi bekstvo moglo da ima i mnogo neželjenih posledica.

_________________
avatar
Mudorator
Gazda
Gazda

Muški Broj poruka : 2267
Datum upisa : 09.12.2006

Pogledaj profil korisnika http://www.dolovo.co.nr

Nazad na vrh Ići dole

Re: Prison Break - za početnike

Počalji od Mudorator taj Pet 09 Nov 2007, 12:17

BEKSTVO IZ ZATVORA - LIKOVI

LINKOLN BEROUZ
ALIAS: Sudopera - Link The Sink
ZATVORSKI BROJ: 79238
ZLOČIN: Prvostepeno ubistvo iz vatrenog oružja
KAZNA: Smrt na električnoj stolici
MOGUĆNOST USLOVNE KAZNE: Ne postojiLinkoln Berouz je napustio srednju školu i odmah upao u probleme sa zakonom. Pre nego što je dospeo u Foks river stejt, bio je osuđen na dva meseca zatvora zbog krađe, tri meseca zbog uništavanja imovine, na šest meseci zbog napada, šest meseci zbog posedovanja droge i ponovo zbog napada na deset meseci.
Berouz se izjasnio da nije kriv i optužen je po svim tačkama optužnice za ubistvo Terensa Stedmena, brata potpredsednice SAD-a Kerolin Renolds.

DODATNE ZABELEŠKE: Zatvorenika su posećivali Majkl Skofild, njegov brat, Veronika Donovan, njegov advokat, El Džej Berouz, njegov sin, Liza Riks, majka njegovog sina i Sju Parsons, novinarka "Hedlajn presa".


MAJKL SKOFILD
ALIAS: Gušter
ZATVORSKI BROJ: 94941
ZLOČIN: Oružana pljačka
KAZNA: 5 godina
MOGUĆNOST USLOVNE KAZNE: Ne postojiKad obratimo pažnju na nivo obrazovanja Majkla Skofilda, nameće nam se pitanje zašto bi takav čovek počinio zločin. Počevši od besprekornog dosjea u srednjoj školi Morton Ist, Skofild je diplomirao i magistrirao sa pohvalama na Univerzitetu Lojola u Čikagu.
U vreme hapšenja, Skofild je bio zaposlen kao konstrukcioni inženjer u prestižnoj čikaškoj firmi "Midleton, Maksvel i Šaum".

Osuđen je za oružanu pljačku pošto je pokušao da ukrade pola miliona dolara iz banke u samom centru Čikaga. Na suđenju, Majkl se nije protivio odluci i tražio je da kaznu odsluži u zatvoru koji je najbliži Čikagu.

DODATNE ZABELEŠKE: Zatvorenika je posećivala Veronika Donovan, njegov advokat, a jednom mesečno odobrena mu je bračna poseta na koje ima pravo njegova supruga Nika Volek.


FERNANDO SUKRE
ZATVORSKI BROJ: 89775
ZLOČIN: Oružana pljačka
KAZNA: 5 godina zatvora
MOGUĆNOST USLOVNE KAZNE: Po isteku 16 meseciFernando Sukre je odrastao u Čikagu, a otkako je stigao u Foks river, bio je uzoran zatvorenik. On je ušao u prodavnicu pića sa prazim vatrenim oružjem.
To je uradio da bi obezbedio dovoljno novca koji mu je bio potreban da bi kupio verenički prsten svojoj devojci Marikruz, koju je upoznao tri godine ranije. Policija je došla na mesto zločina pre nego što je on uspeo da pobegne i odmah su ga uhapsili.

Sukre i Marikruz su bili zajedno dve godine pre nego što je on otišao u zatvor, a šest meseci posle njegovog hapšenja, Marikruz se preselila u Njujork i prihvatila posao u modnoj industriji.
Mesec dana posle njenog preseljenja, Fernandov rođak Hektor se takođe preselio u Njujork. Prijateljima je rekao da ga je firma prebacila u drugi grad, ali oni koji ga dobro znaju veruju da je on zahtevao da bude prebačen kako bi bio bliže Marikruz.


DŽON ABRUZI
ZATVORSKI BROJ: 81004
ZLOČIN: Dvostruko ubistvo i konspiracija
KAZNA: 120 godina
MOGUĆNOST USLOVNE KAZNE: Ne postojiDžon Abruzi je bivši čikaški mafijaški bos i najozloglašeniji je zatvorenik u Foks riveru. Svoj status poznate ličnosti van zatvora pretvorio je u moć unutar zatvorskih zidina. Drugi zatvorenici, čak i oni osuđeni zbog ubistva, strahuju od Abruzija.
Iako čuvari silom sprovode pravila, ne bi bilo preterano reći da Džon Abruzi vlada zatvorom. Abruzi je osuđen za ubistvo i konspiraciju pošto je decenijama uspevao da izbegne optužbe koje su podnosili okružni tužioci države Ilinois.

DODATNE ZABELEŠKE: Zatvorenika su posećivali Filip Falzon, poslovni saradnik, Entoni Smolhaus, takođe poslovni saradnik, Silvija Abruzi, njegova supruga, Nikol Abruzi, njegova kćerka, Džon Abruzi Mlađi, njegov sin, i Brajan Noulton, poslovni menadžer.


TEODOR BEGVEL
ALIAS: Ti-Beg
ZATVORSKI BROJ: 89632
ZLOČIN: Šestostruko kidnapovanje, silovanje i ubistvo prvog stepena
KAZNA: Doživotna robija
MOGUĆNOST USLOVNE KAZNE: Ne postojiTeodor Begvel je jedan od najopasnijih zatvorenika u Foks riveru. Nije veliko iznenađenje što on praktično i ne poznaje život van zatvorskih zidina. Posle višestrukih optužbi za vandalizam i okrutnost prema životinjama, desetogodišnji Begvel je uhvaćen u pokušaju da spali kuću svoje učiteljice i poslat je u dom za maloletne delinkvente. Tamo je upoznao članove alijanse koja se bori za nadmoć bele rase.

Kako je Begvel rastao, rasla je i ozbiljnost njegovih zločina, među kojima je i napad smrtonosnim oružjem i pokušaj ubistva. Zbog ovih zločina Begvel je završio u strogo čuvanom zatvoru u Alabami, gde je preuzeo lidersko mesto u Alijansi. Po odsluženju kazne, ponovo se vratio kriminalu i započeo seriju silovanja i ubistava po Alabami. A zbog toga što su među njegovim žrtvama bili i tinejdžeri, našao se na listi najtraženijih kriminalaca u popularnoj TV seriji.

Kada su ga konačno uhvatili, Begvelov advokat je zahtevao da bude smešten u zatvor van Alabame, jer je postojala bojazan da će on ponovo postati vođa Alijanse. Smešten je u zatvor Foks river zbog toga što u njemu ne postoji ogranak Alijanse za nadmoć belaca.
Ali, harizmatičnom Begvelu je trebalo samo deset meseci da napravi Alijansu, jednu od najmoćnijih bandi u zatvoru.


BENDŽAMIN FRENKLIN
ALIAS: Stotka
ZATVORSKI BROJ: 89416
ZLOČIN: Posedovanje ukradene robe
KAZNA: Osam godina zatvora
MOGUĆNOST USLOVNE KAZNE: po isteku 38 meseciPošto je iz vojske otpušten bez počasti, Bendžamin se vratio kući i saznao da je vojni dosje velika mrlja u njegovoj biografiji. Zbog toga što je morao da izdržava ženu i kćerku, on je tajno prihvatio posao vozača kamiona za transport ukradene robe i uhvatila ga je lokalna policija.
Ne želeći da prihvati sporazum i oda identitet saradnika, Frenklin je osuđen na zatvorsku kaznu u zatvoru Foks river.

DODATNE ZABELEŠKE: Zatvorenika je posećivao njegov prijatelj i šurak Darijus Morgan.

_________________
avatar
Mudorator
Gazda
Gazda

Muški Broj poruka : 2267
Datum upisa : 09.12.2006

Pogledaj profil korisnika http://www.dolovo.co.nr

Nazad na vrh Ići dole

Re: Prison Break - za početnike

Počalji od Mudorator taj Pet 09 Nov 2007, 13:06

ČARLS PATOŠNIK
ALIAS:
Struja
ZATVORSKI BROJ: 72864
ZLOČIN: Dvostruko drugostepeno ubistvo
KAZNA: Šezdest godina zatvora
MOGUĆNOST USLOVNE KAZNE: Po isteku dvadeset godinaPre odlaska u zatvor, Patošik je bio istaknuti matematičar koji je radio na istraživanjima u vezi sa fraktalima, geometrijskim dijagramima. Tokom intenzivnog izučavanja prvi put je osetio simptome mentalnog poremećaja.
Nedugo zatim, i uprkos dotadašnjem nenasilnom ponašanju, Patošik je ušao u spavaću sobu svojih roditelja i ubio ih na spavanju.

Čarls tvrdi da se ne seća trenutka kada je počinio zločin i nije mogao da navede svoje motive za to. Po dolasku u zatvor, primljen je na psihijatrijsko odeljenje, gde je dobio nadimak Struja.
Posle četiri godine intenzivnog lečenja i nadgledanja, njegovi doktori su primetili dovoljan boljitak da mu dozvole premeštaj na neko drugo odeljenje.

DODATNE ZABELEŠKE: Zatvorenik ima neuroanatomsku leziju koja izaziva nesanicu, kao i dijagnostikovane šizofrene napade sa bipolarnim tendencijama. Lekove koji tretiraju poremećaj dobija svakodnevno.


DOKTORKA SARA TANKREDISara je odmalena želela da postane doktor. Odrastajući u predgrađu Čikaga, uvek je sanjala o tome da radi u bolnici. Ali pošto je ostvarila svoj cilj i dobila fakultetsku diplomu, Sarina karijera je bila ugrožena zbog problema sa drogom.

Posle nebrojeno mnogo pokušaja da ostavi narkotike, Sara je to konačno uspela uz pomoć grupnih terapija anonimnih narkomana. Međutim, činjenica da je doktor više joj nije bila dovoljna i odlučila je da se posveti humanitarnom radu.
Kao jedan od nekoliko doktora u zatvoru, Sara je odgovorna za sve - od lečenja manjih povreda do izvođenja hitnih operacija. Ona nije uvek svesna rizika kome se svakodnevno izlaže, a posao kojim se bavi naročito je stresan za njenog oca, Frenka Tankredija, guvernera Ilinoisa.

Uz to, i njihova različita politička uverenja dovela su do zahlađenja odnosa poslednjih godina.EL DŽEJ BEROUZDo pre nekoliko meseci El Džej je bio porsečan tinejdžer iz Ilinoisa. Živeo je u lepoj kući sa svojom majkom Lizom i očuhom Adrijanom. Obavljao je sve poslove po kući. Imao je dobre ocene i klonio se nevolja.

Ali sud nije uvažio mogućnost žalbe na prvostepenu odluku njegovog biološkog oca, Linkolna Berouza, i određen je datum njegovog pogubljenja. To je umnogome pogodilo El Džeja. Zato se u poslednjih nekoliko meseci njegovo ponašanje potpuno izmenilo i uhapšen je zbog posedovanja marihuane koja je bila namenjena za prodaju.

Iako je nekoliko puta izjavio da otac nema uticaja na njega, sudeći prema ponašanju u poslednje vreme, ova njegova izjava je daleko od istine.


VERONIKA DONOVANIako je u srednjoj školi bila u vezi sa delinkventom Linkolnom Berouzom, Veronika Donovan nikada nije postala uličarka. Bila je izuzetan učenik u srednjoj školi i zahvaljujući tome dobila je stipendiju za fakultet političkih nauka. Onda je doktorirala pravo.

Po završetku doktorata, bavila se pravom vezanim za nekretnine u jednoj čuvenoj firmi. Uprkos poslovnom uspehu, Veronika nikada nije zaboravila odakle potiče. Iako nije imala iskustva u kriminalnom pravu, nedavno je branila Majkla Skofilda, prijatelja iz detinjstva, i to u parnici na osnovu optužnice da je Skofild počinio oružanu pljačku.
To je uradila jer je Skofild odbio pomoć svih advokata koje mu je sud dodelio.

Veronika trenutno radi sa Nikom Savrinom i oni pokušavaju da oslobode Linkolna Berouza optužbi za prvostepeno ubistvo.


KAPETAN BRED BELIK
ALIAS: ŠefKapetan Belik je položio ispit za stražara u kazneno-popravnoj ustanovi odmah po završetku srednje škole i od tada radi u zatvoru Foks river. Pre tri godine, uprkos optužbama vezanim za maltretiranje zatvorenika, Belik je unapređen u zatvorskog kapetana.

Njegove dužnosti su da pomogne prilikom transporta osuđenika na smrt do električne stolice, vođenje zatvorskog industrijskog programa i nadgledanje dnevnih aktivnosti svih zatvorenika iz opšteg krila zatvora. Ali, njegov posao je doveden u pitanje...

_________________
avatar
Mudorator
Gazda
Gazda

Muški Broj poruka : 2267
Datum upisa : 09.12.2006

Pogledaj profil korisnika http://www.dolovo.co.nr

Nazad na vrh Ići dole

Re: Prison Break - za početnike

Počalji od Sponsored content


Sponsored content


Nazad na vrh Ići dole

Nazad na vrh


 
Dozvole ovog foruma:
Ne možete odgovarati na teme u ovom forumu